2012. április 7., szombat

Süti, süti...

Az egész úgy kezdődött, hogy lesz két gesztenyetorta... az már bevált, nagy baj nem lehet. Aztán ilyenkor megjelenik a Poci, aki átrendezi az egész forgatókönyvet. Most a kész lap mellett döntöttem, nem volt kedvem a tésztával vacakolni, én szeretem a műanyagot is :) Szóval megjelent a Poci, hóna alatt egy tortalappal, meg egy krémes alapporral (mert ez műanyaaaaaag), hogy ebből mit lehet kihozni, és ezt lehetett:


A krémescuccból két "krémestorta" készült, most kapta a nevét, én találtam ki...

Recept:

Végy egy kerek tortalapot, vágd ketté, és készíts mindkettőre egy-egy krémestortát, először a krém, aztán a tejszín, gazdagon, ezt, ha van ihleted, körbefuttathatod az egész tortán, és a szépség kedvéért reszelj rá jóféle étcsokoládét.
Majd irány a hűtő! (a tortának!)

A gesztenyetorta receptje:

  • 1 db 28 cm átmérőjű kerek piskóta /kb. 8 tojásos/
  • 25 dkg Rama margarin
  • 75 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 1 tábla tortabevonó
  • 5 dl tejszín    
    Először gesztenyeszíveket készítünk. Ehhez 1,5 csomag gesztenyemasszát villával összetörünk, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónál kicsit kisebb golyókat csinálunk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így gesztenyeformát kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk. Én ezt most a húsvét kedvéért tojásokra cseréltem, amiket szorosan egymás mellé helyeztem egy tálon, és az olvasztott csokit vékony végű kinyomóból rácsíkozgattam.
      A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, félretesszük hűlni. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot. A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük, oldalát és tetejét is bevonjuk. A behűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, csillagcsöves zsákból kidíszítjük. A tetejét a gesztenyeszívekkel, mentalevéllel díszítjük.

      Aztán, csak mert még egy kicsit unatkoztam, gyorsan elkészítettem holnap reggelre a finom kalácsot is, mert a sonka és a tojás mellé nálunk csak az!


      Sokat nem vacakolok én ezekkel a keltekkel, sajnálom az időt fontosabb dolgoktól lopkodni holmi dagasztásra, a kenyérsütőgépem az én rabszolgám, áldom érte! Az eredmény pedig mindig remek!

      Az én foszlós kalács receptem:
      • 2,5 dl tej
      • 1 tojás
      • 3 dkg olvasztott margarin
      • 50 dkg liszt
      • csipet só
      • 2 evőkanál cukor
      • 1 csomag szárított élesztő
      A hozzávalókat ebben a sorrendben be a kenyérsütő gépbe ömlesztjük, kelesztő, dagasztó programra bekapcsoljuk, és a pittyegésig játszunk a gyerekkel.
      Három részre osztjuk, sodorjuk, fonjuk, majd egy fél órás kelesztés után tojássárgájával megkenjük, és szép barnásra sütjük. Én légkeveréssel, 180 fokon, 25-30 percig szoktam.

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése