2013. július 29., hétfő

Író olvasó találkozó és csobbanás...

Ma meglátogatott egy régi kedves ismerősöm, mert épp a környéken volt dolga, és ha már erre járt, hozott Pankának a nemrég megjelent könyvéből egyet ajándékba. Vagyis biztos, ami biztos alapon kettőt, hátha valami baj éri az egyiket, sok értelme azonban nem volt a gondos készültségnek, ugyanis mindkettő kapott egy kis sört az úton...
Angyalhajú gyermek nem tanúsított nagy figyelmet az író bácsi irányába, sőt! Viszont a könyv, amelyen nagy piros betűk jelzik, hogy öt éven felülieknek való, és nem is túl csajos a téma, azonnal magával ragadta az én kétésfélévesemet!
Szerettem volna fotót készíteni a könyv átadásáról, amint a lányka ül íróbácsi ölében, és mosolyogva átveszi a könyvet, de...
Végül én fotózkodtam vele, jobbhíján...
Íróbácsi kellemesen megreggelizett (ebédelt), bemézeskávézott, felpakolta a havi akácmézadagját a mocira és útnak indult.
Majd hamarosan mi is.
Merthogy jött a Poci, aki szegény három hete egyhuzamban dolgozik, és most végre szabad volt a vasárnapja, és gondolta végre megfürdene! :)

Úgyhogy összekaptuk magunkat, és egy kis "merre menjünk"-típusú hezitálás után, a szokásos györöki strandon kötöttünk ki. 
Húgomék oké, hogy ott voltak, ők ott bútordarab, de épp a nővéremék is ott tartózkodtak, hasonló hirtelen felindulásból, úgyhogy szép kis családi karika kerekedett.
Pankalány először a már jól bejáratott kis babamedencét támadta, teljes menetfelszerelésben (karúszó, "fürdőgumi", kislabda), és egyszercsak megtörtént a csoda, elkezdett velük úszni!
Na, azt a fejet, amikor rádöbbent, hogy ez a ciha nem kizárólag optikai tuning!
És innen hihetetlen dolgok vették kezdetüket! Mivel a többiek már erősen mentek volna befele a Balatonba, húgom a gumimatraccal próbálta a lánylényt átcsábítani a nagyvízbe, amire mondtam, hogy reménytelen, hisz bármiféle ilyen létesítmény elől visítva menekül! Nellike meggyőzte! Panka ment! És gumimatracon napozott csajosan a lábalenemérő vízben, majd úszkált, először karúszó-fürdőgumi kombó, majd az utóbbi nélkül.
Aztán egy kis kaja, játszótér kitérő után nekiiramodott a víznek, be
nyakig, minden nélkül, és kikérte magának, hogy bárki fogja, és nekiállt (volna) úszni. Rájött, hogy így azért még nem megy, úgyhogy egyelőre még marad a karúszó.
A parton megcsodálta az uncsitesó bepirult lábkörmeit, összehasonlító elemzéseket végzett, aztán irány darány Surány! Mármint nekik, nekünk - bár Panka a badacsonyi házat emlegette - Nagyrákos.
Ja, a víz borzalmas volt, nagyon enyhe felüdülést hozott csak, elméletileg 26 fokos volt, szerintem legalább 40!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése