Ma ezt készítettem, fincsi lett, hát hozom másoknak is.
Hozzávalók:
350 g finomliszt
75 g natúr joghurt
1 dl tej
fél kávéskanál só
20 g kristálycukor
2 tojás
25 g friss élesztő
A vaj és az egyik tojás kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrtam.
Duplájára kelesztettem.
Mivel pudinggal szerettem volna tölteni, a kelés alatt megfőztem egy zacskó vaníliapudingot.
A megkelt tésztát nyolc részre vágtam, kis gömböcökké formáltam őket.
Ekkor jött a rétegezés, a foszlósság miatt.
Az első gombócot körré nyújtottam, és egy tálra tettem. Megkentem olvasztott vajjal, és jöhetett rá a következő kinyújtott karika. Így rétegeztem a tálra, a tetejét már természetesen nem kenjük,
Nagyjából tíz perc a hűtőben, hogy a vajrétegek kissé megdermedjenek, majd a rakatot egyben szépen egy nagy körré nyújtottam.
Nyolc részre vágtam, rá a töltelék, feltekerés, és a tepsibe pakoltam a kész kifliket.
A másik tojást felvertem, ezzel kentem meg a tetejüket.
Nagyjából 12 percet töltöttek a 180 fokra előmelegített sütőben.
Ezt az alapot aztán bárki a fantáziájának megfelelő irányba terelgetheti.
Süthetjük töltelék nélkül, vagy bármilyen kedvenc belevalónkkal - lekvár, puding, dió, stb. - megbolondítva.
A harmadik képen a sajtos változat látható, a cukor adagot minimálisra csökkentettem, a sóadagot meg legalább duplájára. A lapok közé reszelt sajtot szórtam, tehát lap, vajjal lekenjük, rá reszelt sajt, rá lap és így tovább.
Miután megkentem a tojással, fele kiflire reszelt sajtot, másik felére nagy szemű sót szórtam.
A két fenti variáción kívül számos egyéni ötlet születhet ezzel az alappal.A harmadik képen a sajtos változat látható, a cukor adagot minimálisra csökkentettem, a sóadagot meg legalább duplájára. A lapok közé reszelt sajtot szórtam, tehát lap, vajjal lekenjük, rá reszelt sajt, rá lap és így tovább.
Miután megkentem a tojással, fele kiflire reszelt sajtot, másik felére nagy szemű sót szórtam.
Nem macerás, és meghálálja a ráfordított melót!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése