Valahogy megtaláltak most ezek a kifli félék, de ennél egyszerűbben elkészíthetőt - ami ráadásul még finom is - nem hiszem, hogy találhatok.
Alapanyagok ügyében sem túl igényes, úgyhogy nincs kifogás az elkészítése ellen!
A fárasztó dagasztást természetesen, mint mindig, most is valamelyik gépemre bíztam!
Hozzávalók (32 kiflihez):
50 dkg liszt
1 csomag friss élesztő
3 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl olaj
2 teáskanál só
Az élesztőt a cukorral elkevert, meglangyosított tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Duplájára kelesztjük, majd két egyenlő részre osztjuk.
Kör alakúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk.
A tészta elég rugalmas, emiatt nem ekkor, hanem a kis cikkeknél, a feltekerés előtt értem el azt a vékonyságot, amit szerettem volna.
Feltekerjük, tepsibe tesszük, tojással megkenjük, 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Amíg sül, a tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
Sütés előtt újra keleszthetjük egy kicsit, bucibbak lesznek.
Az olajat variálva, különféle ízeket kaphatunk (olivaolaj, mogyoróolaj, stb.)
A tojásos lekenés után meghinthetjük durva sóval, köménnyel, mákkal, szezámmaggal.
Én most a tésztába tettem kb. fél teáskanálnyi őrölt köményt, előnyére vált!
Az elkészítése - főleg, ha a kenyérsütő gép dagaszt és keleszt - igazán gyerekjáték!
Nagyon finom, könnyű, foszlós kifliket kapunk, megfontolandó, hogy dupla adaggal dolgozzunk, hamar elkapkodja a család!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése