...volt a terv
És kissé elkanyarodtam...
Az egész az uborkával kezdődött. A konyhai kisegítőm fejét rossz felével helyeztem be a gépbe, így gyalulás helyett reszelés történt. Reszelt uborkából nem nagyon szoktam uborkasalátát csinálni, kézenfekvő volt a tzatziki(nak látszó tárgy) készítése.

"Valami rakott, vagy hasonló kellene" - morfondíroztam, majd össze is dobtam.
Mennyei kajám lett, nem nagyon bánom az alapötletet, de azért az is meglesz!
Így készült a tészta:

Közben egy zacskó penne tésztát kifőztem.
Mikor a hús megpuhult, hozzáadtam egy óriás cukkini felét, kimagozva, csíkokra vágva, zöld héját szigorúan rajta hagyva!
Pár perc után a cukkini is megpuhult, ekkor összekevertem a tésztával, majd nyakon öntöttem az egészet fél liter tejszínben elkevert carbonara szósszal (bolti, műanyag, finom!).

Addig sütöttem, amíg a sajt szépen ráolvadt a tetejére.
És így a saláta:
Egy nagy kígyóuborkát meghámoztam (a tzatzikit héjasan készítik, de én ubisalit terveztem), nagy lyukú reszelőn lereszeltem, majd besóztam, és fél órát állni hagytam.

Ezután irány a hűtő, jéghidegen az igazi!
Ha épp eszembejut, és megpillantok egy húspultban szép csirkemellet, akkor nagyobb mennyiséget veszek belőle, felcsíkozom, és nagyjából fél kilós adagokban megy a fagyasztóba.
Ha egy a fentihez hasonló elképzelésem születik hirtelen főzésügyileg, csak előkapom, és azon fagyottan mehet a megpirított hagymára. hamar megvan, kéznél van, nem kell előkészíteni!
Szeretem az ilyen megoldásokat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése