2015. február 18., szerda

Kókuszos tönkölybúzakalács


Kísérletezgetek a teljes kiőrlésű lisztekkel, mennyit bír el egy-egy kelt tészta.
Ez tegnap készült, és mivel nagyon finom lett, megosztom, hátha valaki kedvet kap hozzá.

Hozzávalók:
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csomag kókuszos pudingpor
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
A fenti sorrendben beletesszük a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, és rábízzuk a dagasztást.
A dagasztás után lisztezett tálba rakjuk a tésztát, és szépen megkelesztjük.
A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk, két kezünk között hosszúra kisodorjuk az így kapott bucikat, majd három-három csíkot összefonunk.
25 percig sütjük 180 fokon, aztán gyorsan lekenjük a tetejét langyos, cukros tejjel,  és még 5 percig sütjük.
Nagyon finom, és jó állagú lett, az enyhe kókuszos íz nagyon "jól áll neki".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése