Ezer éve sütök karácsonyra habcsókot, mert a gyengém.
Mind küllemben, a fán, mind bel(l)emben ízügyileg.
A neten millióféle elkészítési mód kering, de az összes túlságosan túl van bonyolítva.
Én rém egyszerűen készítem, és az eredmény tökéletes. épp az az íz, amire gyerekkoromból is emlékszem.
A hozzávalók aránya:
- 1 tojásfehérje
Ennyi!
Két sütőlemeznyi habcsókot 5 fehérje, fél kiló porcukor mennyiség ad ki.
Ajánlanak hozzá citromlevet, ecetet, de enélkül is szép fényes!
A színezéssel az a tapasztalatom, hogy a sűrű állagú festékekkel remekül működik, de volt, hogy próbáltam szörppel, az katasztrófa volt! Nem száradt ki, ragacsos massza maradt a közepe.
Elkészítés:
És ha a helyzet megkívánja, ne féljünk akár ilyen élénk színeket használni! nekem nagyon bejön ez mos!
A
cukrot és a fehérjéket összekeverjük, és gőz felett a robotgép
legnagyobb fokozatán addig verjük, amíg a rajzolatok már egyáltalán nem
folynak el. Ekkor kinyomózsákból a kívánt mintát nyomjuk a
zsírpapírokra, cukorgyönggyel, egyebekkel díszítjük, majd szárítjuk.
A
kinyomásnál szép egyforma köröket kapunk, ha egy papírra előre
felrajzoljuk a sok köröcskét, és ezt mindig az aktuális zsírpapír alá
toljuk, szamárvezetőként.
A szárítás nálam olyan 50-70 fokon történik, légkeveréssel. Benn hagyom jó sokáig, akár két órára is.És ha a helyzet megkívánja, ne féljünk akár ilyen élénk színeket használni! nekem nagyon bejön ez mos!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése