Imádom a vajas kekszet. Az omlós, könnyű, teával szájban olvasztgatós, dán vajast.
Gondoltam rá jó ideje, hogy fel kellene kutatni egy jó kis receptet, és nekiállni, most viszont végre a tettek mezejére léptem.
Ha a vajat nem tartod a hűtőben, és ezáltal kéznél van egy adag jó lágy vajad, akkor olyan pillanatok alatt elkészíted, hogy el se hinnéd!
Alább a recept, én felét egy gondolatnyi dióaromával, és reszelt csokival megturbóztam.
Nagyon finom, érdemes rászánni az időt!
Hozzávalók:
15 dkg nagyon puha vaj
1 csapott kávéskanál finomszemű só
kisujjnyi darab vaníliarúd kikapart magja
6 dkg porcukor
1 közepes tojás fehérje
17 dkg liszt
1 csapott kávéskanál finomszemű só
kisujjnyi darab vaníliarúd kikapart magja
6 dkg porcukor
1 közepes tojás fehérje
17 dkg liszt
Elkészítés:
A lágy vajhoz mérjük hozzá a sót és a mixer legnagyobb fokozatán két perc alatt verjük habosra!
A porcukorral keverjük el a vaníliamagokat, adjuk hozzá a vajhoz, még egy percig keverjük.
A tojásfehérjét verjük gyenge habbá, és adjuk a tésztához, egyenletesen keverjük el.
Keverjük
hozzá a lisztet is a mixer legkisebb fokozatán.
Töltsük
csillagcsővel ellátott habzsákba, és a puha,
krémszerű tésztából nyomjunk tetszőleges alakokat a sütőpapírra.
A 180 fokra előmelegített sütő középső rácsán 8-10 perc kell a süléshez, mikor a kekszek széle kezd enyhe aranyszínűvé válni, már vehetjük is ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése